Provinciekernen en voorzittersverkiezingen

Een nieuwe voorzitter! Nieuwe nationaal verantwoordelijken! Een nieuwe bestuur! Een nieuwe BOOST voor KAJ!

KAJ is een prachtige beweging! Denk eens even na: “Wat zijn de zotste momenten uit je leven”, zonder twijfel zitten daar enkele KAJ-momenten tussen. Overal in Vlaanderen van KAJ Wulpen aan de kust tot KAJ Elen aan de Maas maken jongeren beweging. Ook in steden als Gent, Antwerpen en Brussel verenigen jongeren zich. Dat verenigen en beweging maken, wat is dat? Een activiteit doen op vrijdagavond? Dat is het begin. Maar die activiteit is meer dan een spelletje spelen. Het is je vrienden ontmoeten na een zware schoolweek of een week hard werken. Eventjes amuseren, ontspannen, relaxen, maar ook babbelen over de voorbije week of de week die gaat komen. Hoe is't?, op cursus gaan, meedoen met een regioactiviteit, je eigen verhaal kunnen vertellen, het opnemen voor je kameraden. Je herkent je hierin en je bent trots om lid te zijn van KAJ.

Maar jij doet nog meer, jij bent militant in de campagnes van KAJ, jij bent een super ledenwerver, jij motiveert anderen tot engagement, jij zorgt voor de creatiefste activiteiten en de sterkste bekendmakingsmomenten. We willen jou erbij!

Er is in de wandelgangen al veel gepraat over een nieuwe voorzitter. Van deze gelegenheid willen we gebruik maken om ook nieuwe nationaal verantwoordelijken en een nieuw bestuur te kiezen én de KAJ-militanten de kans geven om mee na te denken over de toekomstplannen van KAJ. Samen zoeken hoe we de komende jaren beweging zullen maken. Ben jij die ledenwerver die elke kans grijpt om nieuwe leden in je afdeling te krijgen? Of ben jij gemotiveerd om de campagne echtscheiding mee vorm te geven? Of ben jij …? Dan nodigen we je uit op één van de 4 provinciale bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn in de loop van maart. We willen bij een hapje en een drankje het toekomstproject van de KAJ voorstellen. Een project dat verder bouwt op de congresbesluiten van 24 november 2012. Waar jullie op een zeer enthousiaste en dynamische manier met meer dan 100 kajot(s)ters de werkthema's voor de volgende jaren hebben vastgelegd. We willen vooral jouw reflecties over dit project horen. We willen er ook de nieuwe nationale coördinatie en de kandidaat-voorzitter voorstellen, dit allemaal in een gezellig kader bij jou in de buurt.

Provinciale bijeenkomsten:

  • Brussel en Vlaams-Brabant op woensdag 5 maart
  • West-Vlaanderen op zaterdag 15 maart
  • Limburg en Antwerpen op zaterdag 22 maart
  • Oost-Vlaanderen op zaterdag 29 maart

De eigenlijke verkiezing zal gebeuren op een feestmoment op 26 april in Brussel. Op een spetterende avond zullen we het toekomstproject kort voorstellen waarin jullie reflecties zijn meegenomen. Daarna zullen we overgaan tot de verkiezing van een nieuwe voorzitter. We zullen er ook een nieuw bestuur verkiezen. Na deze serieuze zaken is het tijd om de avond af te sluiten met een feestje vol met pompende beats.

Feestmoment: zaterdag 26 april van 16u tot 20u, Britsierslaan 5 te 1030 Schaarbeek