Ben je van de KAJ of niet?

Deel willen uitmaken van KAJ!

Als jonge mens wil ik bewust deel zijn van die beweging

KAJ is niet zomaar een beweging, KAJ heeft duidelijke overtuigingen. Wij hebben een oneindig geloof in jongeren : jongeren zijn de toekomst! Jullie zijn in staat om het leven in handen te nemen en een eigen toekomst te maken. KAJ is voor velen een bron van levenslange vriendschappen die voortkomen uit samen handelen: in de afdeling, in de regio of in een actie. KAJ is daarom ook een leerschool, soms zelfs een “universiteit van het leven”: wij dagen elkaar uit om kritisch te zijn, om het eigen handelen in vraag te stellen, om te durven besluiten en zo, in groep of individueel, steeds sterker te worden.

Niemand heeft op zijn eentje de maatschappij veranderd. Niemand heeft op zijn eentje vorming gekregen of gegeven, zonder beroep te doen op de ervaringen van anderen. En niemand heeft genoeg aan vriendschap met zichzelf.

KAJ is altijd een verhaal van “samen sterk” geweest, een grote groep jongeren om rekening mee te houden, zowel in het dorp, de stad als in heel het land. Jullie leden inschrijven is dan ook een eerste stap om een actieve rol op te nemen in deze beweging.

Ik zorg mee voor een financieel zelfstandige beweging

Vroeger betaalde elke jonge arbeider een deel van zijn loon als bijdrage, zodat de KAJ op een georganiseerde en professionele manier kon werken aan de gedroomde verandering en de noodzakelijke vorming en vriendschap. Zonder die bijdrage van elk lid was het toen en is het vandaag gewoon niet mogelijk om te bestaan.

Je inschrijven betekent dus in de eerste plaats een actieve verantwoordelijkheid opnemen in die beweging. Wat doe ik om die droom waar te maken? Wat doe ik om het leven in handen te nemen? Wat doe ik om te zorgen dat we er samen met de groep voor gaan?

Inschrijvingsprocedure

Er zijn drie mogelijkheden om leden in te schrijven

1 Digitaal: stuur jullie ledenlijst door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. door de ledenlijst van 2012-2013 aan te passen. De ledenlijst van vorig werkjaar werd reeds doorgestuurd naar jullie hoofdverantwoordelijke en jullie kunnen ze nog steeds aanvragen op het nationale secretariaat. Maak er de nodige aanpassingen in: schrap leden die zich niet meer inschrijven en voeg nieuwe leden aan het einde toe. Deze manier is snel, eenvoudig, gemakkelijk. Zo zijn jullie ook het snelst tevreden, en wij ook. Everybody happy!

2 Jullie hebben per post tien inschrijvingsbriefjes meer dan het aantal leden dat jullie vorig jaar ingeschreven hebben, ontvangen. Vul ze in en stuur ze op naar: KAJ vzw, Britsierslaan 5, 1030 Schaarbeek of geef ze mee met je vrijgestelde.

3 Op de website kunnen jullie het pdf Inschrijvingsformulier (28 KB) downloaden. Let op, hiervoor dienen jullie wel ingelogd te zijn.

Verder verloop

Op basis van de ledenbriefjes die wij ontvangen, maken we een factuur op. Deze factuur wordt via e-mail of post opgestuurd. De factuur kunnen jullie betalen op rekeningnummer BE20 7865 8466 5056 (dit nummer staat ook vermeld op de factuur).

Van zodra wij jullie lidgeld ontvangen hebben, sturen we de lidkaarten, een ledenlijst en een bewijs van erkenning (voor jullie subsidies) op. Vanaf dat moment zijn jullie verzekerd en ontvangen alle leden de up2date.

Wat krijgen jullie hiervoor in de plaats?

Je bent actief lid van de KAJ

Overal in Vlaanderen en in de rest van de wereld zijn er KAJ-afdelingen. Als je ingeschreven bent, ben je een deeltje van die grote KAJ-familie. Je kan deelnemen aan activiteiten, je ontvangt de up2date en de kernleden kunnen cursussen en (vormings)weekends volgen.

Een ingeschreven lid is een verzekerd lid

Als een lid of kernlid een ernstig ongeval heeft tijdens een activiteit en zijn/haar inschrijving is niet doorgegeven aan het nationale secretariaat, zal de verzekering niet tussenkomen. De kernleden kunnen zelfs verantwoordelijk gesteld worden voor het ongeval en opdraaien voor de kosten.

Een afdeling die niet ingeschreven is, wordt niet officieel erkend als een KAJ-afdeling

Je afdeling zal van ons geen officiële documenten, zoals een bewijs van erkenning, een officiële ledenlijst of bewijs van verzekering, die je nodig hebt voor je subsidieaanvraag bij de gemeente, ontvangen.

KAJ vzw wordt onder andere gesubsidieerd op basis van het aantal inschrijvingen

De werking van KAJ vzw wordt gesubsidieerd door de overheid. Ook voor ons geldt: hoe meer inschrijvingen, hoe meer centen. Met deze centen betaalt KAJ het loon van de vrijgestelden en de mensen die werken op het nationale secretariaat. Als er minder centen zijn, dan zijn er minder beroepskrachten om jullie te ondersteunen.

Inschrijven is dus zoveel meer dan een briefje invullen en €18 betalen! En nu vooruit!