Ledenwerving

Artikelindex

Elke keer Cardijn in een afdeling kwam vroeg hij ‘En? Hoeveel leden heb je nu?’ Dan zeiden de kernleden ‘ We zijn goed bezig, Cardijn, we hebben er nog altijd evenveel’ Cardijns antwoord was: ’Een afdeling moet groeien! als je ledenaantal niet stijgt, dan gaat je afdeling achteruit.’

Er zijn altijd nog jongeren die KAJ nodig hebben die je nog niet hebt gevonden, dus het is aan jou om in actie te schieten.

Alles wat je moet weten over ledenwerving

  • KAJ Eigenbilzen gaat niet op ledenwerving, want nieuwe leden zullen vanzelf wel naar de afdeling komen.
  • KAJ Oud-Turnhout gaat ook niet op ledenwerving, want hun leden zullen zelf nieuwe vrienden of vriendinnen meebrengen.
  • Ook KAJ Elsene vindt dit niet de moeite, want nieuwe leden zullen wel afkomen op het foldertje dat ze in de brievenbus staken.
  • KAJ Boortmeerbeek vindt dat ze genoeg leden heeft en zal dus gewoon niet op ledenwerving gaan.
  • KAJ Ruien zet een artikeltje in het parochieblad, daar zullen zeker nieuwe jongeren op ingaan.
  • KAJ Zerkegem heeft gewoon geen zin om nieuwe mensen aan te trekken, ze drinken liever gewoon als maten een pint in het lokaal.

Geen wonder dat al deze afdelingen niet bestaan, zonder een goede ledenwervingscampagne is een KAJ-afdeling gedoemd om te vallen.

Ledenwerving is essentieel, Cardijn wist het al zoveel jaren geleden:

“Kernleden of verantwoordelijken die echt weten waar de KAJ om draait, zijn meer bekommerd met de jongeren die nog geen lid zijn van KAJ dan met zij die dat wel al zijn. Ze willen hen veroveren om ze de kansen te bieden die ze zelf kregen binnen de KAJ.”

Plaats reactie