Het is mogelijk!

Afdrukken

We zijn onder de indruk van KAJ Eindhout, een afdeling met 63 ingeschreven leden! Het toont ons allen dat het mogelijk is! Ellen Voet, één van de 10 kernleden van de Eindertse Jongeren, vertelt.

Hoe ziet jullie ledenwerving eruit?

Eindertse JongerenIn Eindhout zijn er geen middelbare scholen. Na de lagere school verspreidt iedereen zich naar verschillende middelbare scholen in de buurt. Het lukte niet om die losse individuen te overtuigen om naar de KAJ te komen. Dus verlaagden wij de leeftijdsgrens naar het 6e leerjaar. Dan zitten ze nog allemaal samen in de klas en zien ze meteen wie er nog allemaal gaat zijn.

Onze ledenwerving begint in juni. We gaan naar het sportkamp van het 5e en 6e leerjaar van de lagere school in Eindhout waar onze kernleden twee activiteiten geven.

In juli doen we een extra activiteit voor de nieuwe leden. De nieuwe leden mogen bewust niet mee op kamp, dat zou wat veel en lang zijn voor hun.

In september keren we terug langs de school. We stellen ons nog eens voor in de klas. “Kennen jullie ons nog? Wij zijn van EJ! Kom naar de startactiviteit!” We geven een brief mee met nog wat uitleg: wat we doen, wie we zijn en met leuke foto’s erbij. We zijn ook actief op Facebook en hebben een site.

Hoe verlopen de inschrijvingen bij jullie?

Eindertse JongerenDe startactiviteit is gratis. Na de activiteit krijgen de leden het inschrijvingsbriefje dat ze volgende activiteit terug mee moeten brengen. Eigenlijk geeft dat geen problemen, de meeste hebben dat de week erop mee. 18 euro is geen geld om lid te worden! Er was zelfs eens een ouder die dacht dat het voor elke activiteit 18 euro was. Die was verrast dat het voor een heel jaar was!Hoe zorgen jullie dat er volk naar de activiteit komt?

We hebben jaarlijkse activiteiten: lasershooten, carten, dropping, Tongelreep. Die trekken de meeste leden. Tijdens de ledenwerving nemen we deze als voorbeeld. Voor deze activiteiten legt de kas bij. Dat onze activiteiten op zaterdagavond doorgaan is ook een pluspunt, want bv. voetbal, Chiro is in de namiddag. Wat dan te combineren valt met KAJ.

We willen weten wat onze leden willen doen. Tijdens het pauzemoment van de activiteit vragen we hoe het met hen is en wat ze nog willen doen van activiteiten. De nieuwe 15+ leden willen bv. geen rustige spelen, dus moeten we ons aanpassen en zien dat er actieve, hevige spelen worden ineengestoken.


Wat motiveert jullie om leden te werven?

Eindertse JongerenWe willen dat we zo lang mogelijk blijven bestaan, dat we met meer zijn dan de Chiro en vooral dat we een leuke tijd samen hebben! We hebben ook hard gewerkt aan onze naambekendheid: KAJ EJ is overal in Eindhout gekend. We hebben geen eigen lokaal, dus komen we veel naar buiten. Als we iets gaan drinken met de kern, doen we onze KAJ-trui aan. Op fuiven lopen we rond met de KAJ-t-shirt. Wanneer we met leden op pad zijn, doen we fluovestjes aan, zodat we goed opvallen. Activiteiten, zoals onze kinderdisco, ons jeneverstandje op de kerstmarkt en het voetbaltoernooi dat we organiseren, helpen om KAJ gekender te maken.