Heropstart KAJ Pamel: klein, maar fijn!

Afdrukken

KAJ PamelIn Vlaams-Brabant ligt er een klein dorpje: Pamel. In de gemeente Roosdaal, waar Pamel een deelgemeente van is, zijn er jeugd- en jongerenbewegingen in overvloed, maar geen enkele heeft een sterker verleden dan de KAJ. KAJ Pamel heeft een moeilijke periode gekend. Ze is zelfs een jaar verdwenen uit het dorp. De vorige kernleden zijn ermee gestopt. Door invloed van de leden van KAJ Pamel, zijn enkele volwassen begeleiders op zoek gegaan naar nieuw bloed. Björn en Emilie zijn deur aan deur op zoek gegaan naar nieuwe kernleden. Ze hebben heel Roosdaal doorkruist om de KAJ nieuw leven in te kunnen blazen. Anthony en Jeremy, 2 oud-leden van de KAJ, gingen mee met hen op zoektocht.

Dankzij hun inspanning en de steun van de leden hebben ze een nieuwe kern kunnen opbouwen. Birgit en Laura zijn sinds oktober begonnen met de nieuwe KAJ in Pamel. Zonder ervaring, maar met heel veel enthousiasme, hebben ze de verantwoordelijkheid op zich genomen.

Laura: “KAJ Pamel is klein, maar fijn! Het begin verliep moeizaam, maar dankzij de hulp van de volwassen begeleiders zijn we er steeds in geslaagd onze leden te amuseren. Emilie en Björn hebben ons geweldig goed begeleid en daar ben ik hen enorm dankbaar voor.

Sinds enkele maanden gaan wij elke zondag op zoek naar nieuwe leden. Hierop hebben we al veel positieve reacties gekregen.

Het is leuk om jongeren enthousiast te maken. We vragen aan onze leden waar zij zin in hebben om te doen, daarom zijn de activiteiten vaak sportief. Hen groepsopdrachten geven, valt ook in de smaak, net als de zoektocht die we in Pamel organiseerden.

Ik ben blij dat ik met de KAJ gestart ben, want het geeft mij voldoening en de leden zijn geweldig. Het verzet mijn gedachten ook eens en je kan je echt laten gaan. In de KAJ ben je jezelf!”

KAJ PamelBirgit: “In het begin hadden we inderdaad problemen met bijvoorbeeld organisatie, een geluk dat er nu verbetering is. We hebben al heel veel meegemaakt sinds onze start in oktober. We hadden een zaaltje achter café “Bij Monsken”, cafébaas Pieter was in langvervlogen tijden verantwoordelijke van KAJ Pamel. Het was echt perfect voor onze afdeling, maar de eerste tegenslag kwam al vroeg: in december is dat zaaltje afgebrand. Er blijft niets meer van over, maar we hebben de moed niet laten zakken! Onze activiteiten gaan nu door in de sportzaal van de gemeenteschool in Pamel. Nu het mooi en warm weer is, zitten we zoveel mogelijk buiten. Het is niet makkelijk, want we moeten iedere keer aan de gemeente vragen of de zaal vrij is. Als dit niet zo is, zitten we vaak met een locatieprobleem. Gelukkig vinden we er iedere keer een oplossing voor!

Met de KAJ weet je nooit hoe het gaat verlopen, dat maakt het spannend en juist zo leuk.

We proberen de activiteiten zoveel mogelijk aan te passen aan onze leden en we zorgen ervoor dat ze er voor de volle 100% voor kunnen gaan. Het is iedere keer wel lachen en veel plezier maken, ik zou niet meer zonder kunnen!”