There's another newbie in town

Afdrukken

Startactiviteit KAJ Nieuwe Stad – Oostende

The newbie is geboren in de Nieuwe Stad te Oostende. Bino, Abdi, Anthony, Jason en Natnael van de kerngroep hadden het idee om een nieuwe afdeling op te richten in hun wijk. Het zijn stuk voor stuk gemotiveerde gasten die een doel voor ogen hebben. Ze willen in hun wijk “Nieuwe Stad” iets brengen dat er nog niet is. Een werking gericht naar jongeren. Een werking waar de jongeren activiteiten kunnen doen, kunnen chillen, maar vooral waar ze terecht kunnen met al vragen, problemen,...

Bino: We vinden dat er teveel gedaan wordt voor de ouderen en om de stad een goed imago te geven. Recent werden in de stad kunstwerken geplaatst. Maar de jongeren in de verschillende wijken worden vergeten. Dat vinden wij zeer jammer en daarom schieten wij zelf in actie.

Anthony: Wij willen weer leven in Oostende brengen! Jongeren moeten weten dat wij initiatief nemen om ze dichter bij elkaar te brengen. Het moet hen aanmoedigen om ons te vergezellen in ons verhaal.

De sfeer zat er goed in en de motivatie om een nieuwe afdeling op te starten groeide met de minuut.

Jason: We zijn al enkele keren samen gekomen om te bekijken wat we willen bereiken, wat we willen veranderen en vooral hoe we dit op termijn kunnen realiseren. We polsten ook bij de jongeren wat zij verwachten van deze afdeling.

Natnael: Een goede samenwerking en kennismaking is zeer belangrijk. Je moet tenslotte allemaal op één lijn staan. Het brainstormen over onze startactiviteit duurde niet echt lang. In Agora Space een plaats in Nieuwe stad is er een pleintje waar de jongeren samen komen. Dus het werd al snel duidelijk dat we iets moesten doen rond voetbal. Het zoeken naar sponsors, leden en cheerleaders kon beginnen.

Abdi: In april was er de eerste kennismaking met de kernleden. Elkaar beter leren kennen aan de hand van activiteiten met het strand als decor. We kregen al snel het gevoel dat onze afdeling iets kon bijdragen in het leven van deze jongeren.

Bino: Iin het verleden kwamen heel veel jongeren samen op dit pleintje. Op deze plaats is er nu ook een hockeyplein aanwezig waardoor de groep uit elkaar is gevallen. Door tweewekelijks activiteiten te organiseren willen wij ervoor zorgen dat er terug een groepssfeer gecreëerd. We zijn volop opzoek naar een lokaal. Dan kunnen we van hieruit activiteiten plannen en kunnen we de jongeren ontvangen. Hun een tweede thuis aanbieden.

De eerste dag van het nieuwe avontuur

Zondag 26 juni. Een dag om nooit te vergeten. Het grote voetbaltornooi in Nieuwe Stad. We waren al vroeg in de weer om alles in orde te krijgen. Alle hans aan dek want na een hevige regenbui voelde we al de eerste ontgoocheling. Maar niet veel later kwam de zon piepen. De eerste deelnemers stroomde toe. Met een 30tal jongeren begonnen we aan het voetbaltornooi. Er waren drie velden, waarvan één bestaand veld en twee velden die door de gemeente op vraag van ons werden aangelegd. Als je het hef in eigen handen neemt, kan je ook zoveel meer verwezenlijken. Na de eerste match was de pers aanwezig om een interview te houden met de kerngroep en om een groepsfoto te maken. Tussen twee matchen door waren er kippenworsten voorzien om de kleine honger te stillen. Naar de avond toe werd het spannender. De prijsuitreiking kwam om de hoek loeren. Er waren medailles voorzien voor iedereen die had meegedaan en de beker was voor de winnaar. Eigenlijk ging het niet om het winnen van de beker. Doordat je nieuwe mensen leerde kennen was je al een winnaar.

Een rooskleurige toekomst

Het is van groot belang dat we onze startactiviteit heel goed evolueren. Zien waar en hoe het beter kan. We moeten de jongeren hierin betrekken. Vragen wat zij ervan vonden. Hun opinie en mening is belangrijk. Zij zijn het belangrijkste aspect in dit gebeuren. Daarom komen we samen in de zomervakantie om verdere plannen te maken. We moeten een jaarplanning opmaken met al onze activiteiten en onze doelstellingen. Het is altijd leuker om een doel voor ogen te hebben. Het geeft je moed en de kracht om deze doelstelling te behalen. Maar we kunnen nu al zeggen dat de teamspirit aanwezig is en dat we met veel moed en plezier doorgaan. Onze toekomst ziet er heel rooskleurig uit