De schoolkosten zijn te hoog, wij hebben moeite deze te betalen!

Op 14 februari 2017 gaan wij een actie doen rond de schoolkosten onze school, TechnOV in Vilvoorde.

Wie zijn wij: wij zijn jongeren van Vilvoorde die een KAJ hebben opgericht omdat wij vinden dat de schoolkosten moeten zakken .

Op onze school kost een 6e jaar hout 1.100 euro, een 7e jaar hout 1.236 euro. In beide schooljaren komen daar ook nog eens de kosten van een GIP bij: 400 - 1.200 euro. De leerling moet alles zelf betalen. Bovendien komen daar nog de kosten bij van het transport naar school, eten, enz.

De schoolkosten liggen te hoog, met als gevolg dat sommige mensen moeite hebben om deze kosten te betalen. Er zijn leerlingen in onze KAJ die zelf moeten gaan werken om de kosten te helpen betalen. Anderen moeten maandelijks afbetalen omdat ze het inschrijvingsgeld niet in één keer kunnen betalen. Anderen moeten hobby’s opgeven…

Op onze school moeten wij zelfs jaarlijks betalen voor in de refter te mogen eten!

Dit moet veranderen!

In Finland krijgen alle leerlingen elke dag gratis eten. Op onze school moeten wij betalen om ons eigen eten te mogen opeten.

Onze EIS:

De school is al duur genoeg! Daarom willen wij vragen om de refter kosten af te schaffen

Om deze eis kracht bij te zetten zullen wij dinsdag 14 februari de refter barricaderen tijdens de middagpauze. De leerlingen zullen ergens anders eten, zodat ze die dag niet moeten betalen. We delen ook flyers uit om onze boodschap te verspreiden.

Na school kunt u ons contacteren voor meer info over onze actie of een foto komen nemen van de groep. U kunt met ons contact opnemen via onze hoofdverantwoordelijke: Dimitri Crabs, leerling 7e jaar Hout:

Bedankt om onze boodschap mee te verspreiden!

KAJ Vilvoorde

Plaats reactie