Afdrukken

Op 22 november 2014 kwamen we samen in Brussel. We spraken er over de gevolgen van echtscheiding voor jongeren. Op een groot podium en ver boven Brussel klonk onze boodschap doorheen het Vlaamse land.

Op de studiedag 'Gezinstransities vanuit het perspectief van de kinderen' op 29 september 2015 spraken we voor een laatste keer hun eisen uit naar ouders, het beleid en onze samenleving. Advocaten, familierechters, hulpverleners, directies van scholen, bemiddelaars, enz. kwamen luisteren naar wat we te vertellen hadden.

Enkele Kajotters herhaalden nogmaals de realiteit waarin we leven:

Samen met Villa Pinedo, een Nederlandse organisatie die met jongeren als ervaringsdeskundigen werkt, gaven we een workshop aan de aanwezigen. We vertrokken zoals altijd vanuit onze eigen beleving, ons verhaal, de feiten.

Op het einde van de dag stelde Thomas nog eens onze voorstellen 'verandering voor' aan Minister van Justitie Geens en adviseur van het kabinet Welzijn Vandeurzen Nancy Bleys.

  Onze eisen werden ondertussen gehoord!

Bruno Vanobbergen, Kinderrechtencommissaris, vermeldde in de voorstelling van hun jaarverslag de samenwerking met 'de jongeren van KAJ' voor de totstandkoming van de beleidsvoorstellen van het Kinderrechtencommissariaat:

Wij hebben de stem van de jongeren in dit verhaal luid laten klinken. Een jaar lang werd ook naar die stem geluisterd.

Dit jaar doen we dat opnieuw, met de campagne school!

Zou het niet fantastisch zijn als onze campagne ervoor zou kunnen zorgen dat …

Dit kan als alle afdelingen en kajotters mee zijn en wij weer de stem van de jongeren luid kunnen doen klinken op de symbolische actie campagne school op 20 februari 2016!

Gaan jullie er mee voor zorgen dat dit mogelijk is?

Op 23 januari is de volgende bijeenkomst ter voorbereiding van deze actie!

Wie van jullie afdeling zit in het secundair onderwijs en moet hier mee naartoe?

Wat kunnen jullie doen in jullie afdeling en regio?

Met hoeveel gaan jullie aanwezig zijn op 20 februari?