Jongeren op “Expeditie Robinson”

Afdrukken

Expeditie Robinson

Op 7 augustus trok KAJ Eindertse Jongeren voor de elfde keer op zomerkamp. Dit jaar gingen we voor de eerste maal richting Brusselse Rand, namelijk Sint–Genesius–Rode. Dit kamp was net ietsje anders dan de andere jaren. Onze 16-plussers kregen voor de eerste maal een extra lang kamp voorgeschoteld. Zij mochten 10 dagen alles geven. Onze 16-min kon zoals steeds een week het beste van zichzelf geven. Elf kernleden werden vergezeld door een 30-tal leden en 2 kookouders.

Ons verblijf was helemaal ingekleed in het thema “Expeditie Robinson”. Zo verbleven de leden de ene dag in “Kamp Noord” en de andere dag in “Kamp Zuid”. In deze kampen speelden ze de hele dag verschillende activiteiten tegen elkaar. Gelukkig moesten ze niet zelf voor hun eten zorgen, hier zorgden onze kookouders voor. Onze gedreven kookouders dragen de roepnamen Moapie en Poapie en leerden ons heerlijke havermoutkoekjes en pudding maken. Diëten zit er tijdens ons kamp niet in!

Kamp Eindertse JongerenHet kamp zat boordevol memorabele momenten. We hebben paintball gespeeld, verschillende expeditiespelen, onze beruchte vettige spelen zijn aan bod gekomen, onze waterspelletjes konden ook niet ontbreken, we hebben de buurt onveilig gemaakt met een rechtendoortocht en de laatste avond hielden we een Miss-Mister EJ verkiezing.

Het kamp ging dan ook veel te snel voorbij. Een hechte groep vrienden nam op 17 augustus met een lach en een traan afscheid van elkaar. Gelukkig is het maar enkele weekjes wachten voor het nieuwe werkjaar van start gaat. Gedenk: Viva de KAJ! Het kamp is nooit lang genoeg, het vliegt zoals een speer.

Wist je dat…

…de vettige spelen echt heel vettig waren?

Ja hoor, bij ons geldt steeds de regel “hoe vettiger hoe prettiger”. De leden waren dan ook echt vies, vuil en vettig nadat ze door een tunnel vol verf en ketchup kropen, verschillende snoepjes mochten zoeken in vuile kommen, elkaars haar mochten wassen met eigen bereide shampoo en tienbal mochten spelen met verfballonnen.

… er ’s nachts kernleden ontvoerd werden?

In het midden van de nacht hebben we onze leden moeten wekken aangezien enkele van onze kernleden ontvoerd was. Door al hun moed bijeen te rapen en heel de nacht door te zetten, hebben onze heldhaftige kajotters onze kernleden uit de handen van de ontvoerders weten te halen.

Kamp Eindertse Jongeren

… Showbizz Bart “Expeditie Robinson” gewonnen heeft.

Elke dag kwamen bekende en minder bekende Vlamingen verschillende proeven uitvoeren op ons eiland. De winnaars mochten de volgende dag terugkomen, de verliezers werden onherroepelijk naar huis gestuurd. De befaamde Showbizz Bart heeft de proeven het langst uitgehouden en mag zich nu een echte Robinson noemen.

… onze toekomstige kernleden enorm genoten hebben van hun laatste kamp als lid?

Voor onze 4 toekomstige kernleden die mee op kamp gingen, was er een speciale uitdaging. Zij moesten zelf op de kampplaats zien te geraken, daarbovenop kregen ze de kans om een eigen activiteit in elkaar te boksen. Zo hebben ze een fotozoektocht, levende videogames en de pisquiz gemaakt. Alle drie fantastische activiteiten!

… wij op kamp een eigen luxueus eiland hadden?

Tijdens de platte rust konden onze leden genieten op onze Beach. Zo konden ze rusten in verschillende hangmatten, zandkastelen bouwen op ons zelfgemaakte strandje, stonden er verschillende zwembadjes waarin ze zich konden verfrissen en konden ze in de zon genieten van een spelletje of een leuke strip.

Kamp Eindertse Jongeren