KAJ-noodnummer

02/246.53.06 is het noodnummer van KAJ!

Je belt dit nummer enkel in echte noodgevallen tijdens het weekend als je je vrijgestelde niet kan bereiken.

Tijdens de kantooruren is het noodnummer niet geschakeld, je kan ons op het nummer van het algemene secretariaat: 02/246.53.00 bereiken.

Sla dit nummer op in je GSM, wij hopen dat je het niet zult nodig hebben, maar je weet nooit...

De nodigen papieren voor de verzekering vind je hier:

 Aangifte Burgerlijke Aansprakelijkheid!

 Aangifte Lichamelijk Ongeval!

 

Wees een luisterend oor

interimarbeidersElke morgen naar de interimkantoren trekken en na enkele uren weer hopeloos thuis in je zetel zitten piekeren. Wat als er nog zoveel andere jongeren zijn die dit elke dag meemaken? Wat als die jongeren gewoon in je straat wonen of in je voetbalclub spelen? Wat als we weten dat we dit samen kunnen veranderen? Jongeren die zelf hun leven, het leven van andere jongeren en de mentaliteit van interimkantoren bekendmaken en veranderen. Dit is actie, dit is vooruit gaan, dit is onze interimactie! En als elke jongere die die realiteit beleeft, in elke stad de interim-maffia zal bekendmaken, dan pas zal het écht veranderen! Hier het verhaal van “Wees een luisterend oor!” in Oostende – 19 april 2011.

Verhalen verzamelen

We gingen met verschillende jongeren de jongeren aan de interimkantoren bevragen. Voor ons was het duidelijk wat we wilden: verandering van de interim-wereld. Hoe meer gasten we spraken, hoe enthousiaster we werden. Iedere jongere die we aanspraken, had wel iets te vertellen. Dringend nood aan verandering dus!

Voor ons was deze interimactie ook op persoonlijk vlak heel belangrijk. Als werkzoekende jongere is elke dag een teleurstelling. Waarom moeten we opstaan? Om werk te zoeken en weer met lege handen thuis te komen?! We hadden de hele dag tijd, maar dankzij de interimactie hadden we elke dag een doel: jongeren aanspreken. We voelden ons weer nuttig in de maatschappij, we werden weer iemand.

Nadat we verschillende verhalen en contactgegevens verzameld hadden, maakten we een analyse. We legden alle verhalen naast elkaar en haalden de feiten eruit: wat, wanneer en waar? Vervolgens groepeerden we de feiten en zochten een passend thema voor iedere groep.

Onze analyse

RienVan de thema's die we bepaalden,maakten we een selectie van titels die we wouden bekend maken. Het was geen eenvoudige beslissing, zo vond Jona het heel belangrijk dat de interimkantoren hun dossiers zouden beheren, omdat hij hier zelf heel wat negatieve ervaringen mee heeft. Gwenn wou absoluut het feit veranderen dat er geen rekening gehouden wordt met voorkennis, mogelijkheden en verwachtingen en dat ze louter afgaan op het uiterlijk. Uiteindelijk kozen we vijf titels die wij wilden bekend maken en veranderen:

  • ze houden onze dossiers niet bij en kennen ons niet;
  • beloofde jobs gaan niet door;
  • ze beloven ons te bellen, maar doen dat niet;
  • valse vacatures aan de ruiten;
  • ze houden geen rekening met onze voorkennis, mogelijkheden en verwachtingen en gaan af op ons uiterlijk.

Onze motivatie werd alleen maar groter. We gaan er met onze groep volledig voor om deze zaken bekend te maken en te veranderen. We doen dit voor elke jongere die dagelijks aan de interimkantoren staat en die telkens weer één van deze zaken meemaakt. We gingen elke dag aan de interimkantoren staan. Het werd een beetje onze job, maar dan iets wat we heel graag deden, waar elkaars beloftes wel uitgevoerd werden en waar niet werd afgegaan op ons uiterlijk.

Reacties   

0 #2 buy internet 09-06-2015 07:23
Heya i'm for the primary time here. I came across this board and I to
find It really helpful & it helped me out much. I am hoping
to give one thing again and help others like you helped me.
Citeer
0 #1 Chi 06-06-2015 22:08
I am really inspired along with your writing skills as smartly as with the structure in your blog.
Is that this a paid theme or did you modify it yourself?
Either way keep up the nice high quality writing, it's rare to see a
nice weblog like this one nowadays..
Citeer

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

dvv belfius